به گزارش قدس خراسان، صبح روز یکشنبه ۲۱ خردادماه، بازدید میدانی از بازار میوه و تبار میدان سپاد باحضور معاون برنامه ریزی و توسعه فرماندار مشهد برگزار شد.
در آغاز این بازدید که از ساعت ۷ صبح در ساختمان هیئت مدیره بازار میوه و ترهبار میدان سپاد برگزار شد، جلسهای باحضور معاون فرماندار، مدیر بازرسی نظارت اتاق اصناف مشهد و مدیر اجرایی امور شعب تعزیرات حکومتی خراسان رضوی و تیمهای نظارتی تشکیل شد.
در بازرسیها هدفمان مچ گیری نیست
معاون برنامه ریزی و توسعه فرماندار مشهد در این جلسه بیان کرد: مقرر شده است روزهای یکشنبه و سهشنبه هر هفته گشت تنظیم بازار در واحدهای صنفی مختلف حضور پیدا کنند. هفته گذشته گشتهای بازرسی در مجتمع تجاری آرمیتاژ حضور پیدا کردند که طی آن چندین واحد متخلف پلمب شدند. امروز نیز براساس مصوبات تنظیم بازار مشهد در حوزه میوه و ترهبار، بر بازار سپاد نظارت میدانی خواهیم داشت. هدف ما مچگیری نیست بلکه آمدهایم کار را به نفع مردم و بازار مدیریت کنیم.
رضا رمضانی افزود: در این گشت نظارتی، بحث فاکتورها و چگونگی صدور آنها، نحوه سود گرفتن واحدهای صنفی و برخورد با واحدهای بدون مجوز مورد بررسی قرار میگیرد. چراکه گاهی قیمتهای سطح بازار و فاکتورهای خرید وفروش با مصوبات تنظیم بازار تفاوتهای فاحشی دارد. اعضای اتحادیه این قول را به ما دادند که در خصوص قیمتها براساس مصوبه عمل و با واحدهای متخلف برخورد کنند. اگر این اتفاق بیفتد و اتحادیهها بحث نظارت را به درستی انجام بدهند، هیچ سازمان دیگری نیاز به ورود به این موضوعات را ندارد. مسولان اتحادیه باید یک الگو باشند. اگر رئیس اتحادیهای در حوزه صمت یک واحد صنفی دارد، خودش باید قیمت، صدور فاکتور و درصد سود را رعایت کند.
وی افزود: امروز براساس مصوبات تنظیم بازار مشهد و کمیته اقدام مشترک با مدیریت جناب پرهیزگار در حوزه تعزیرات، ورود کردیم تا اقدامات اتحادیه را در بحث نظارت بررسی کنیم.
بازرسان با متخلفان قاطع برخورد کنند
معاون اجرایی امور شعب تعزیرات حکومتی خراسان رضوی گفت: در جلسات قبلی مقرر شده که پای فاکتورهای فروش مهر امانی و فروش قطعی وجود داشته باشد. باید بررسی کنیم این مصوبه در واحدها رعایت میشود یا خیر. مصوبات قبلی با حضور اعضای اتحادیه به تصویب رسیده و در حال حاضر نیاز به مصوبه جدید نداریم و باید بر اجرای آنها نظارت دقیق داشته باشیم. بازرسان اتحادیه نباید با کسی که ضوابط را رعایت نمیکند رودروایسی داشته باشند.
علی اصغر پرهیزگار افزود: افزود: نظارت بر میدان میوه و ترهبار از یک نظر راحت است چرا که تمام واحدهای صنفی مربوطه در یک محل قرار دارند اما از جهتی هم سخت میشود چون وقتی پای بازرس به میدان باز شود، تمام فروشندگان و واحدها خبردار میشوند.
وی ادامه داد: حداکثر سود فروشنده طبق قانون ۵ درصد است. نباید جایی وجود داشته باشد که قیمت آن از میدان پایینتر باشد. آن فروشنده سطح شهر هم از میدان خریداری کرده اما چه شده که دارد با قیمتی کمتر از میدان میوه میفروشد؟ بازرسان باید دفترهای خرید و فروش و فاکتورهای همه واحدها را نظاره کنند و قیمت را بررسی کنند. به هیچ عنوان نمیخواهیم از ابزار قهری استفاده کنیم اما اگر ضرورت ایجاد کند و به تذکرات بیتوجهی شود، چارهای جز اعمال قانون نداریم.
تخلفات محرز شده در بازرسی از میدان میوه و ترهبار سپاد
بعد از این جلسه، تیم بازرسی و نظارت در میان واحدهای صنفی حضور پیدا کرده و وضعیت قیمت گذاریها و فاکتورهای خرید و فروش را بررسی کردند.
آنچه بیش از هرچیز در این بازدید میدانی به چشم میخورد، تفاوت قیمتهای مصوب اتحادیه با قیمتهای فروش واحدهای صنفی در ساعات میانی صبح بود. تعدادی از واحدهای صنفی نیز در بحث فاکتورنویسی مشکلاتی داشتند.
معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری و دیگر مسوولان حوزه تعزیرات و بازرسی نیز همراه با تیمهای نظارتی در میدان حضور پیدا کرده و به صورت مستقیم با فروشندگان گفتوگو کردند.
عدم صورت فاکتور معتبر و کامل، عدم درج قیمت صحیح، عدم استفاده از مهر فروش قطعی یا امانی در فاکتورهای صادره در غرفهها، عدم مشخص بودن طرف بار فروش و صاحب غرفه در میدان میوه و تره بار، عدم رعایت حریم صنفی برخی از غرفهها و عدم حضور متصدی و مباشر در برخی غرفهها از جمله تخلفاتی بود که طی این بازرسی چندساعته توسط ۱۴ تیم نظارتی محرز شد.
تنظیم فاکتور قانونی محکمه پسند؛ مصوبه بازرسی امروز
بعد از پایان بازرسی و اعلام تخلفات محرز شده، رمضانی عنوان کرد: به عنوان مصوبات و خروجی این جلسه باید چند نکته را حتما مورد توجه داشته باشید. رعایت تنظیم فاکتور قانونی محکمه پسند نکته مهمی است که باید رعایت شود. فاکتوری که ارائه میشود باید چهارچوبهای قانونی را رعایت کند؛ از خوانا بودن گرفته تا نوع جنس و میزان دقیق قیمت.
وی افزود: اگر اعضای اتحادیه از صنف خود دفاع میکنند، باید وظایف را هم برای همکارانشان تشریح کنند. برای مثال فروشندگان باید برای درج صحیح قیمت و صدور فاکتور مناسب توجیه شده باشند. اگر بتوانیم حداقل نام و شماره تماس خریدار را در فاکتور درج کنیم بسیاری از مسائل حل میشود و قابل پیگیری خواهد بود.
معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری عنوان کرد: هدف این ماموریت اصلاح امور است. در این این زمینه از طرحهای پیشنهادی صنف استقبال میکنیم. هدف ما این است که کاری به نفع مردم و واحدهای صنفی انجام بدهیم. میدان میوه و ترهبار منبع و سرچشمه است و اگر در بطن آن کار به درستی انجام شود، وضعیت کف بازار را هم میتوان کنترل کرد.
وی افزود: بازرسیها از میدان میوه و ترهبار باید تخصصیتر باشد. کسی که برای نظارت به میدان سپاد میآید باید با روال کار و شرایط مجموعه کاملا آشنا باشد تا بتواند به درستی فرآیند نظارت و بازرسی را انجام بدهد. توقع داریم موضوعات مطرح شده در این جلسه، در جلسات آینده برطرف شده باشد.
نظر شما